Information om ST Västtågen

VÅR VISION: Att erbjuda ett medlemsnära, partipolitiskt obundet och prisvärt fackligt medlemskap!

ST Spårtrafik är ett av de ledande fackförbunden inom spårtrafikområdet. Totalt är vi över 3000 medlemmar inom företag som sysslar med spårbunden trafik samt underhåll av spår och spårfordon. Totalt är vi mer än 100000 medlemmar.

ST Västtågen är facket för dig inom SJ Götalandståg, och har ungefär 180 medlemmar spridda inom de flesta yrkeskategorier, på alla våra åkstationer.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

Vi lyssnar på våra medlemmar

Vi försöker vara ett lyhört fack. Ingen utav oss ägnar oss på heltid åt facket. Vi arbetar ute i tågen eller inom administrationen och lyssnar och diskuterar med vår medlemmar och agerar sedan utifrån detta i våra kontakter med företaget.

Vi jobbar också hårt på att informera våra medlemmar om vad som händer. Hemsidan ska uppdateras en gång i veckan, och vi informera även via mail och våra anslagstavlor när behov uppstår.


Upptäck skillnaden

Det är inte alltid den som skriker högst eller gapar mest som får mest uträttat. Inom ST tror vi på diplomati och så långt som möjligt samförståndslösningar. Det finns givetvis tillfällen då detta inte är en framkomlig väg, men vi tycker det är viktigt att välja vilka strider vi skall ta.

För oss är det också viktigt att det är sakfrågor vi driver och strider för och att vi t ex inte blandar in partipolitik i frågorna.

Vi "sponsrar" inga politiska partier

Vi är partipolitiskt obundna. Det betyder att när vi tar ställning i politiska frågor utgår vi från våra medlemmars intressen utan några partipolitiska kopplingar.

Vi använder inte heller våra medlemmars pengar till att stödja politiska partier eller till partipolitiska kampanjer. Tack vare detta kan vi hålla våra medlemsavgifter på en rimlig nivå.

Medlemskap ger trygghet

Att vara med i facket innebär trygghet. Du kan alltid känna dig säker på att det finns någon som tillvaratar dina intressen och att det finns någon du kan fråga eller få hjälp av om det uppstår problem. I tider då det råder oro i branschen, med uppsägningar, försök till "dumpning" av avtal och oseriösa arbetsgivare som försöker trixa med anställningsformer är det extra viktigt med ett starkt fack. Det förutsätter att vi är många som är med så vi kan sätta kraft bakom våra ord.

Vi står på din sida

Vi tillvaratar dina intressen i förhandlingar med företaget kring arbetstider, anställningsvillkor samt löner och andra förmåner. Vi kan även ge dig hjälp och råd om du får problem med arbetsgivaren. Hos oss får du en grundläggande facklig trygghet till ett attraktivt pris!

Vi ger dig mer än bara fackligt medlemskap

Som medlem i ST får du även tillgång till en rad medlemsförmåner, såsom rabatt på försäkringar och möjlighet att låna till förmånliga villkor. I medlemsavgiften ingår även en inkomstförsäkring som ger extra skydd vid arbetslöshet. Vi har rabatter på flera olika hotellkedjor och rabatt på resor hos SJ.

Läs mer om:

Medlemsförmåner

Avgifter och ansökan

Copyright